Membeer

Őtrollsága néhanapján értekezék a világ legnemesebb italáról

Friss topikok

Üdvözletem!

2012.12.30. 11:05 Member

Van már egy politizálós és egy animekritikás oldalam, de valahogy nem illett egyikbe sem a sörözgetős téma. Nem vagyok élelmiszermérnök, sem németbe kiruccanó októberfesztista (de alkoholista sem :)), egyszerűen csak imádom a maláta és komló ezen csodálatos keverékét. Néha kipróbálok 1-1 újat csak a kaland kedvéért, főként ezeket szeretném megosztani veletek. És ha már sör, a sörhöz jó metál is dukál, tessék!

<

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://membeer.blog.hu/api/trackback/id/tr974987534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sagun 2013.01.06. 12:20:35

Politika, anime és sör, egész jó kombináció, de a politikát kihagyom és nem is érdekel azt a blogodat csak egyszer néztem meg.
Álitolag valamikor egyes északi népek az egész évi gabona termésből sört készitettek.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.01.06. 12:56:07

@sagun: Képzelj el egy részeg parlamenti ecchi-t. :D
Nem tudom, kikre gondolhatsz, rozsos sörről hallottam már, de a köleshez hasonlóan önmagában alkalmatlan sörkészítésre az íz hiánya miatt, szóval annyira nagyon északiak nem lehettek.

sagun 2013.01.06. 18:47:03

@Member: Nem vagyok sör szakértő, csak azt tudom amit olvastam és az iskolában tanultat igy valószinüleg hiányos a tudásom .
Mezőgazdasági iskolába jártam növénytermesztésre és tanultuk a komlót, szóval nélküle is lehet sört, de a komló adja meg neki a keserű izt, lehet, hogy hülyeséget mondok, de ha csak alkoholt akarunk inni vagy csak a szomjúságot oldani akkor nem lényeg az iz.
Az árpa amiböl készitik bárhol meg terem.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.01.06. 18:59:50

@sagun: Én sem vagyok szakértő, de amennyire a témát ismerem, az árpa nem nagyon terem az északi sarkkör felett. Nem véletlen, hogy a burgonya és a vodka népszerű arrafelé. :D

Ezt találtam:
-Alapanyagok
árpamaláta, víz
-Pótanyagok
árpa, kukorica, izocukor, rizs
-Ízesítő- és színezőanyagok
Komló (Humulus lupus)
Komlókészítmények
Színezékek
Karamellmaláta és színezőmaláta
Különleges sörök ízesítésére és színezésére használt anyagok
-Technológiai segédanyagok
Sörélesztő
Szén-dioxid
Szűrő- és derítőanyagok
Enzimek
-Adalékanyagok

Szóval igazad van, az árpa elhagyható, de nehezen tudnék elképzelni egy rizssört.

sagun 2013.01.06. 19:40:26

@Member: Buza sört ittál már? Egy időben arra voltam rá szokva, de most már mindegyiket hanyagolom, kikezdi a "pénztárcámnak üres a belseje sokár lesz elseje már" ezt a nótát ismered.
A multkoriában vettem és mondom az ismerősöknek, hogy nem éri meg alkoholistának lenni.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.01.06. 21:43:58

@sagun: Borsodi Búzát és Edelweiss-t. Előbbibe nem találtam semmi különlegeset, utóbbi pedig nem a mi pénztárcánknak való, egyszer elég volt.

Az alkoholista max Rocky Celart iszik. ;) Meg inkább tabis mosolyt. Mi kontár komló kukkolók vagyunk, hogy egy blogra utaljak.
süti beállítások módosítása