Membeer

Őtrollsága néhanapján értekezék a világ legnemesebb italáról

Friss topikok

Elixis - A Nemzeti Kóla

2013.01.17. 19:30 Member

27696_szentkiralyi_aqua_elixis_1_liter.jpg_500x500

Ezer bocsánat, amiért nem sörről értekezem, de ott van még 18 dobozni Karpackije a konyhámban és addig nem nagyon fogok ismerkedni a sörmárkákkal. :) Lehet, hogy a végén bemutatom ezt az ócsósört, te jó ég, mennyit rendeltünk anno belőle a szegedi Róma Presszóban.

Az Elixis nagyon komoly promót kapott, eddig mégsem találkoztam vele, most mégis rábukkantam a Penny-ben és nem áltam meg. Ízében valóban különleges, sokkal ügyesebb, mint Kofola, amit Teszkóban elég sokat láttam. Kellemesen fűszeres, a szekfűszeget érezni rajta enyhén cukros mellékízzel, amit a sztívialevél okoz. Ha az ember szereti a gyógynövényes ízeket (persze nem olyan vadul, mint a finnek), akkor érdemes megkóstolni, de jó kérdés, hogy kiknek szól ez az ital. A nagy átlag nem fog literjéért 200 forintot fizetni, a kisember számára teljesen elérhetetlen, így aligha lehet belőle nemzeti ital.

Sajnos kólametál nincs, azt nem tudok ajánlani, de itt egy örök klasszikus. :D

Szólj hozzá!

Címkék: kóla

A bejegyzés trackback címe:

https://membeer.blog.hu/api/trackback/id/tr985024126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása