Membeer

Őtrollsága néhanapján értekezék a világ legnemesebb italáról

Friss topikok

Ezentúl nem sör a citromos sör

2013.05.21. 19:01 Member

Ezentúl nevében is meg kell különböztetni a sörtől azokat a termékeket, amelyekhez az érlelést, szűrést követően annak ízét, illatát, színét, jellegét megváltoztató bármilyen anyagot hozzáadnak, és ezáltal lényegében egy új terméket hoznak létre, közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Az ital neve akkor tartalmazhatja a "sör" kifejezést, ha a gyártó a fogyasztó számára egyértelművé teszi, hogy a sör csupán a készítmény egyik alkotóeleme. Így lehet majd például: sörkeveréket, sörmixet, vagy sörtartalmú italt árulni.

A szakma képviselői azért látták indokoltnak a Magyar Élelmiszerkönyv 2-702 (régi szám: 2-96) számú, a sörökre vonatkozó irányelvének módosítását, mert az utóbbi időben több olyan termék is megjelent a piacon, amelyek az irányelv által szabályozott termékcsoportba nem sorolhatók.

Az irányelv módosításával egy időben jelent meg az MÉ 2-106 számú, a "megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott sörök" irányelv. Ez a kifejezetten magasabb minőségi kategóriába sorolható, különleges sörökre vonatkozó szabályozás jelentősen korlátozza a felhasználható adalékanyagok számát, illetve meghatározza a magasabb minőségi elváráshoz tartozó beltartalmi értékeket, mint például a minimális eredeti extrakt és alkohol tartalmat. Az irányelv azt is rögzíti, hogy a különleges minőségű söröket milyen csomagolásban lehet forgalmazni.

Forrás: Index.hu

Az elvvel egyetértek, bár én személy szerint inkább az alkoholszázalék szerint szabályoznám a sörfajtákat. Nekem inkább az gyanús, hogy drágítani fogják a söröket a "magasabb minőségi kategóriával".

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://membeer.blog.hu/api/trackback/id/tr975311740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása