Membeer

Őtrollsága néhanapján értekezék a világ legnemesebb italáról

Friss topikok

Pécsi Radler Bronz (meggyes-fahéjas barna)

2012.12.31. 21:45 Member

Szeretem a különlegességeket, ezért szilveszterre azonnal beszereztem egy kicsit a vadonatúj pécsi "üdítőből". A Pécsi Sörfőzde a Szalon és Radler söreiről híres, mióta az eszemet tudom, barna sörökkel (mert igen, ez barna radler!) a Barna Szalon előtt nem foglalkoztak, így meg is lepődtem. A barna sör az ízek kavalkádjának netovábbja, így várakozásaim az egekben szárnyaltak, a fahéj pedig kiválóan illik a téli időszak ízvilágához, bár almával könnyebb elképzelnem a kombinációt. Mondjuk mint gyakorlott metálélvező gyanút fogtam, hiszen a túl sok tag (úgy mint folk/industral/extreme metal/deathcore) a hibák, hiányosságok, hogy úgy mondjam, az egyediség elkendőzését szolgálja.

Az első meglepetés akkor ért, amikor nem csapott meg semmilyen illat, pedig hát van itt minden, barna sör, meggy és fahéj. Bevallom, a szaglásom nem egy vadászkutyáé, de belekortyoltam és ugyanez a jellegtelenség mondható el az ízéről is, enyhe fahéj íz, de ennél a mai forralt borunk is fahéjasabb volt. Eddig a Dreher Bak volt az egyetlen barna, ami nem fogott meg, a Szalon Barna és a Soproni Démon pl. telitalálatok (a Démon Szilvát viszont ajánlatos szintén kerülni), így ezen a melléfogáson meglepődtem, de nem ez az első, ami Radlerben nem jó. Gondolom minden sörélvezőnek feltűnt, hogy egyre inkább nyugatosodik a magyar sörpiac, már lassan csak kaktusz és ebihal ízű sörrel nem futunk össze, a Pécsi Radler ebben pedig az élen jár, versenyezve a Sopronival. A citromos és narancsos után a meggyes még jó volt (igaz, ennek van a legkevésbé sör íze), de a szeder és a málna már komoly mellélövés, ízlések és pofonok, a szedren érezhető volt enyhe szederillat, de az ízén semmi, a málnát pedig alapból sem szeretem.

Összegezve, a legnagyobb előnye a meggyes-fahéjas barna Radlernek, hogy kevésbé vesemosó, mint társai, alkoholtartalma 3,5%, barna sörtől gyalázat is volna az 1,4%. De mint ízkülönlegesség, csúnyán megbukott, a nevét fémjelző bronz érmet sem érdemelné egy versenyen. 5/10

Sörhöz jó nóta kell, szóljon egy örök klasszikus:


6 komment · 1 trackback

Címkék: Radler

A bejegyzés trackback címe:

https://membeer.blog.hu/api/trackback/id/tr634989848

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Folyékony kenyér 2013.01.23. 17:04:57

"Sört!" (Rejtő Jenő: Az Elveszett Cirkáló  [1938]) Ha a Radzeer cirkáló Piszkos Fred kapitány vezénylése alatt ide tévedne a 21. századi Milánóba valamelyik csatornán felhajózva, és elhangozna a híres parancs, akkor bizony illene utánanézni a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2013.01.07. 17:02:30

Hello! Az eredeti Radler az pont barna sör és citromlé keveréke - bővebben erről: de.wikipedia.org/wiki/Radler
Mondjuk a Szalon Barna az aszkorbinsavval sztem nem mondható az "ízek kavalkádjának netovábbjának" a Démon meg kicsit kesernyés a festőmalátátől, de egész jó. A szilvás Démon meg úgy szar ahogy van ebben teljességgel egyetértünk!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.01.07. 18:26:44

@pif: Minden nap tanulok valamit. :)
Én pont azt szeretem, ha minél keserűbb a nedű, valószínűleg ezért érzem sok minőségi sörnél finomabbnak pl. az Adambrau-t, hiába tudom, hogy az íze nem azért olyan, mert jól csinálják.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.01.07. 18:27:34

@pif: Most nézem, szakértőhöz van szerencsém. :)

Túrós (törölt) 2013.05.10. 15:20:14

tök jó amúgy, virágíze van :D

Túrós (törölt) 2013.05.10. 15:20:14

tök jó amúgy, virágíze van :D

Fazakas László 2015.07.02. 03:22:39

Jó hidegre lehűtve valójában akár meg is lehet inni, bár én akkor sem tekintem ezeket igazán sörnek, ha sörös dobozban sörként, némi sörtartalommal és az árában is úgy adják (pl. Auchan - 249 Ft.)

Én nemrégen dobozonként 89 Ft-ért vettem -
nos annyit talán megér.
Mint szörpike, elég közel van a meggyhez,
ám a fahéj-ízét valahogy nem igazán érezve.
süti beállítások módosítása